VJETAR I KIŠA SNIZUJU TEMPERATURU ZA 15 STUPNJEVA

Nakon iznadprosječno toplog i pretežno sunčanog četvrtka, meteorolozi najavljuju promjenu vremena. Već u večernjim satima samog četvrtka doći će do umjerenog naoblačenja, a u mnogim je dijelovima Hrvatske već zapuhao jak vjetar koji će obilježiti sljedećih nekoliko dana.

Prema prognozi objavljenoj na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u petak će prevladavati oblačnije, vjetrovito i u većini predjela danju malo manje toplo.

‘Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike’, navodi se u Meteoalarmovom upozorenju.

Jutarnja temperatura zraka u petak od 10 do 15 stupnjeva, a u subotu u kopnenim krajevima većinom oblačno uz kišu, glavninom u prvom dijelu dana te osjetno svježije. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U nedjelju i ponedjeljak djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te u većini predjela uglavnom suho. Jutra svježa, moguće ponegdje i uz mraz, a danju postupno toplije.

U usporedbi s najvišim temperaturama izmjerenima u četvrtak, za vikend se očekuje poprilično osjetno osvježenje. Poglavito će se osjetiti u unutrašnjosti, gdje bi temperatura zraka u nedjelju ponegdje mogla biti i 15-ak stupnjeva niža nego u četvrtak. (m)

Snimka cijelog zaslona 16.4.2015. 211541