Vjenčanje članova DVD Selnica: “Pripremili su nam iznenađenje”

Ljubav ipak, kako nam priča mladoženja Mihael, nije planula u dobrovoljnom vatrogasnom društvu čiji su članovi.

Članovi DVD-a Selnica iz Međimurske županije, Klementina (25) i Mihael Debelec (24) u subotu su se vjenčali nakon šest godina veze, a njihovi prijatelji iz DVD-a pripremili su im iznenađenje. Na izlasku iz crkve, dočekali su ih odjeveni u svoje uniforme i vatrogasnim crijevima složili su luk kroz kojeg su novopečeni mladenci prošli. Čule su se i vatrogasne sirene, priča nam mladoženja Mihael koji je u DVD-u preko deset godina. Ljubav ipak, kaže nam, nije planula u DVD-u, već se poznaju još iz osnovne škole. Klementina se priključila vatrogascima u Selnici tek nakon tri godine veze s Mihaelom, no još mora završiti obuku za vatrogasca kako bi i ona mogla izlaziti na intervencije, piše 24 sata.

“Supruga još treba završiti obuku”

– Ovo je bilo prvo vatrogasno vjenčanje u našem DVD-u Selnica, koje se nalazi blizu Sv. Martina na Muri. Ja sam dočasnik prve klase te ću se dalje školovati, dok je supruga članica našeg DVD-a, a u planu ima ići i na obuku. Zasad još nije jer nije mogla iskombinirati radi posla, no u što kraćem je vremenu planira završiti, a ja uz to što sam vatrogasac ujedno radim i u jednoj stranoj kompaniji koja se bavi montažom strojeva za obradu drva, manje više doma radimo tako da izlazim na intervencije kad god mogu – ispričao je za 24sata Mihael Debelec.

Zbog njega se DVD-u priključila i Klementina, ali i njegov tata koji je sad predsjednik DVD-a Selnica, dok je Mihael ujedno tajnik. DVD, dodaje, nema nikoga zaposlenog već svi rade na dobrovoljnoj bazi.

– Ja sam se priključio prije više od deset godina na nagovor prijatelja, volim pomagati ljudima – kaže nam Mihael.

Zanimalo nas je boji li se za suprugu kad jednom završi obuku te krene na intervencije.

“Ne bojim se za suprugu”

– Nema straha, ne bojim se – uz smijeh dodaje Mihael.

Na pitanje koliko imaju posla, kaže kako nema pravila. Nekad bude tek par intervencija u godini dana, dok se nekad zna događati više požara, a najčešće imaju posla u ljetnoj sezoni, kad ljudi pale biljni otpad i travu.

– Tad se situacija izmakne kontroli, takve su nam intervencije najčešće, a nekad znaju biti i neki požari automobila, kuća. Isto tako smo bili na intervencijama nakon potresa u Sisku i Petrinji pa smo tamo radili – dodaje Mihael.

Članstvo u DVD-u veseli ih oboje, jer osim što pomažu ljudima, ujedno se i druže s ostalim članovima koji su ih u subotu iznenadili nakon vjenčanja, te su dodaje, upalili i vatrogasnu sirenu u trenu kad su Klementina i on izašli iz crkve.

– Svi smo dosta složni, pomlađeno nam je naše dobrovoljno vatrogasno društvo, družimo se, stalno imamo radne akcije, pomažemo kome god možemo. A ovo iznenađenje koje su nam pripremili nakon vjenčanja, a za koje nismo imali pojma je bilo baš dobro – zaključuje Mihael.

(izvor: 24 sata, foto: privatan album)