VINAC IZ PEKLENICE MOTOR ZAMIJENIO LEŽEĆIM BICIKLOM

Da je Peklenica puna neobičnih bicikla već smo pisali u našoj reportaži o Zvjezdanu Tuksaru koji je napravio jedan na kojemu su pedale iza sjedala pa vožnja njime zahtjeva gotovo akrobatsku vještinu. Njegov sumještanin Dražen Vinko Novak ili skraćeno samo Vinac pak preferira udobniju vožnju u kojoj može na biciklu ležati, a prema potrebi nakon duže vožnje i odspavati.

Izradio je tako u svojoj kućnoj radinosti, onako iz hobija, dva ležeća bicikla na kojima ste za vrijeme vožnje u vodoravnom položaju te se doslovno na njima odmarate. Jedan bicikl koristi njegov sin Arijan, inače perspektivni mladi međimurski košarkaš, a drugi on. Njime putuje po cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a nedavno je bio i u susjednoj Mađarskoj.

Naravno da njegova pojava izaziva veliki interes, kako na cesti tako i u mjestima kroz koja prolazi te ga mnogi žele fotografirati, što on naravno ne odbija.

 Zgodna usporedba u vezi toga je ta što je Dražen bio osnivač i dugogodišnji član moto kluba Miners iz Murskog Sredića pa je tako sa motorom proputovao Hrvatsku i Europu, a evo sada to čini i sa svojim neobičnim biciklom.

 

                                                                                         (R. Tomanić)