VIKTORIA MIA JEPURE DRUGA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ POVIJESTI

Učenica prvog razreda čakovečke gimnazije ” Josip Slavenski ” Viktoria Mia Jepure iz Murskog Središća na 15. državnom natjecanju iz povijesti, koje je od  09. – 11. 04.  2014.  održano u Trogiru, osvojila je odlično drugo mjesto i to između 116 natjecatela.

Takav lijep rezultat nije ostao nezapažen te je gradonačelnik Dražen Srpak pripremio primanje za Viktoriu i njezinu mamu Sonju.

 

Svakako je tu bilo mjesto i njezinoj mentorici prof. Verici Mutvar  te se i gradonačelnik ispričao zbog tog propusta. Viktoria veli da nikako ne bi došla do tog rezultata da nije bilo njene  mentorice.

Predavajući prigodne poklone središćanskoj viceprvakinji gradonačelnik joj je zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju kao da i dalje u njoj ostane velika želja za istraživanjem povijesti kako bi jednog dana ona bila ta koja će napisati knjigu o povijesti grada Murskog Središća.

  Među poklonima grada našla se i knjiga  V. Kalšana “Povijest Međimurja “ pa nek joj ona bude vodilja u njezinom daljnjem savladavanju povijesti.

Viktoria Mia se zahvalila na lijepom prijemu i poklonima te još jednom istakla veliku i nesebičnu pomoć svoje mentorice prof.  Verice Mutvar.

Sama se nada , a i truditi će se svim snagama da jednog dana u budućnosti  ostvari svoje želje i snove što se tiče školovanja i njezine životne profesije.

Još samo da istaknemo da  prije nego je Viktoria otišla na državno prvenstvo to si je morala zaslužiti prvo na školskom , a zatim na županijskom takmičenju gdje zauzimala prva mjesta.

 U ime redakcije “Muralista “kao i njegovih čitatelja našoj mladoj  viceprvakinji iz povijesti iskrene čestitke povodom njezina uspjeha te želje za  ostvarenjem svih njezinih zacrtanih planova u daljnjem školovanju.

 

Bilo bi lijepo kad bi primjerom naše Viktorie krenuli i drugi jer smo sigurni da ih u gradu ima jako puno. (Z. Rihtarec)