VIDEO Jasminka Podvez pratila početak ucjene zdravstvenih djelatnika i pacijenata u Županijskoj bolnici Čakovec

Po praćenju portala i medija te društvenih mreža, odlučila sam otići u ŽB Čakovec jer na današnji dan 4.10. 2021. počinje ucjena zdravstvenih djelatnika, a i pacijenata. Čime su to ucijenjeni? Obavezne covid potvrde, preboljenje bolesti koju nazivaju “corona” i ne stariji test od 48 sati? Tko ne ispunjava jedan od navedenih uvjeta, neće moći ući na svoje radno mjesto?

Zanimalo me kako smo spali na te niske grane, kako šačica ljudi terorom ucijenjuje ljude tog nekad časnog zanimanja? Zanimalo me što imaju za reći ti djelatnici i hoće li netko ostati vani? I sama sam se iznenadila da je kamera HRT-a već u 7 sati bila tamo, a pred njom i  v.d. ravnatelj ŽB Čakovec  Igor Šegović.

Neki bezbrižno žive, kao da nisu svjesni što se događa, dobar saldo na računu koji im lažno daje sigurnost, neki još uvijek vjeruju svemu bez provjere. Zato su moja pitanja jednostavna, nije to kvantna fizika. Odgovori se nalaze u šutnji i bijegu? Pitam ono što obične ljude zanima, one koji gledajući oko sebe ne srljaju. Kao da postoje dva svijeta, oni koji donose mjere (a ne pridržavaju ih se) i oni koji bi bez pogovora morali po njima “živjeti” bez ikakvih ljudskih prava i propitkivanja.

Eto, zato sam se danas našla u garaži da vidim kako se tko pobrinuo da uđe na svoj posao. Svi su ušli, pobrinuli su se za sebe.

JEDNA STAR ME ZANIMA, KAKO ĆE SE TI ISTI ODNOSITI PREMA PACIJENTIMA KOJI SU ISTO UCIJENJENI, KOJI PLAĆAJU ZDRAVSTVENO I DOPUNSKO OSIGURANJE DA BI ONI DOBILI PLAĆE…?

Što smo to postali?

Što je na svijetlo dana izvukao ovaj “religijski” virus?

P.S Ima jedan detalj, na 17.-18. minuti, ja postavljam pitanja, a njih dvije šute i istovremeno “peru ruke” kao Pilat.

Jasminka Podvez

VIDEO: