VESNA PUSIĆ U MURSKOM SREDIŠĆU – SVAKA ČAST SRPAKU, POSAVCU I GRAĐANIMA

Potpredsjednica vlade RH, ministrica vanjskih poslova i predsjednica HNS-a Vesna Pusić posjetila je danas prijepodne poplavljenu šetnicu u Murskom Središću. U pratnji Međimurskog župana Matije Posavca i gradonačelnika Dražena Srpaka obišla je postavljene zečje nasipe na čijem kraju se zadržala kod naših divljih patkica koje polako postaju maskota Grada i koje su se ovih dana pojavile na svim domaćim i nekim stranim televizijama. Vesna je njima bila oduševljena pa su mnogobrojni TV izvjestitelji i novinari morali malo pričekati na njenu izjavu.

 

„Svaka čast ljudima na organizaciji i obrani Murskog Središća. Svaka čast gradonačelniku Draženu Srpaku i županu Matiji Posavcu na koordinaciji. Ovakvi visoki vodostaji do sada nisu viđeni, a veći su 30 cm nego ikada u povijesti. To više ne smijemo tretirati kao izuzetak. Priroda je hirovita, no ljudi su je ovdje uspjeli obuzdati“ rekla je Pusić.

 

Matija Posavec je dodao:

„Mura sada pada no ubrzo može ponovo rasti. Sa ministarstvom vanjskih poslova osigurali smo 20 pumpi za ispumpavanje jezera i podruma. Dostavljeno nam je 20 000 vreća, a još toliko smo naručili. Ako izdržimo danas, možemo biti optimistični. U Međimurskoj županiji ima više od 100 vatrogasnih društava, a na raspolaganju je njih 70. Pomaže tisuće mještana, ni jedna cesta trenutno nije zatvorena, a aktivno je 9 klizišta.“

Nakon Murskog Središća Vesna Pusić obišla je i druga krizna područja u Međimurju.

 

                                                                               (tekst i foto R. Tomanić)