Veselo Valentinovo u Dječjem vrtiću Pahuljica u Murskom Središću

Svake godine uvijek smo posebno uzbuđeni kada slavimo Valentinovo!

Dječjem vrtiću „Pahuljica” u Murskom Središću svi smo nestrpljivo čekali petak kako bismo proslavili Dan zaljubljenih! Sve je bilo u znaku srca, ljubavi i radosti. Pripreme su trajale cijeli tjedan i bile su ispunjene brojnim aktivnostima. Ukrasili smo cijeli vrtić, pekli kolačiće, pisali pisma, slikali srca i zaljubljene „ftičeke”, zabavljali se uz ples srca, izvodili lutkarske predstave, naučili pjesme o ljubavi…

Već tradicionalno, djeca su u dvorištu tražila „ftičekove” bombone. Sva djeca izradila su kreativan poklon za prijatelja. Darivanjem smo još više dočarali ovaj radostan dan. Odgojiteljicama je bilo zadovoljstvo promatrati i doživjeti sreću djece, stoga su u starijoj skupini organizirale i pravo dječje „gustuvaje” kako bi održale tradicijske običaje. Svi su cijeli tjedan pričali o tome, razmišljali što će odjenuti i kakve frizure će imati. Odbrojavali smo dane do „gustuvaja”, a dan prije izradili smo i put ljubavi” koji spaja naša srca.

U petak je u starijoj skupini vladalo svečano ozračje. Gosti su zauzeli svoja mjesta te su ushićeno čekali dolazak mladenaca. Matičar je pripremio svoj govor, kumovi su pružili svoju podršku, a mladenci su izrekli svoje sudbonosno DA. Nakon toga zabava je potrajala cijeli dan, a dječjoj sreći nije bilo kraja!

Odgojiteljice