Veljko Kajtazi o napadu na policiju u ulici Sitnice u Murskom Središću nema pojma!

Povodom sukoba Roma i policije kod Murskog Središća kontaktirali smo predstavnika  nacionalnih manjina u Saboru, Veljka Kajtazija. Zamoljen za komentar o napadu na policiju, Kajtazi je odgovorio da trenutno nije u državi, već na jednom međunarodnom skupu te da o incidentu kod Murskog Središća ne zna ništa. Bez obzira na to, njegov konkretniji komentar očekujemo u narednim danima kada se vrati s puta, piše  https://www.dnevno.hr.

Podsjetimo, u subotu 10. kolovoza, oko 15.45 sati, u Murskom Središću, u ulici Sitnice, gdje se nalazi romsko naselje, dogodio se incident. Naime, policijski službenici izašli su na teren po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira glasnim puštanjem glazbe.

Ondje je policija zatekla 31-godišnjaka te ga upozorila da stiša glazbu. No,  muškarac se oglušio na upozorenje, pritom vrijeđajući policajce koji su bili prisiljeni upotrijebiti silu. Na njihovo postupanje reagirali su 18-godišnjak i 37-godišnjakinja, fizički nasrnuvši na policijske službenike. U okršaj su se uključila još dva muškarca, vrijeđajući i prijeteći policiji.

Prema informacijama iz Policijske uprave međimurske, za vrijeme privođenja uhićenih, veća se skupina građana okupila i negodovala. Dio okupljenih počeo je gađati policijske službenike te je pritom ozlijeđen jedan policajac. Naknadnim alkotestiranjem utvrđeno je da su svi uhićeni bili pod utjecajem alkohola.

Liječničkim pregledom ustanovljeno je kako su dvije osobe lakše ozlijeđene u incidentu, među njima i policijski službenik.

(https://www.dnevno.hr, foto: arhiva Muralista)