Veliko Čudo sunca u Fatimi

..poštovani,kako je danas,28,nedjelja kroz godinu, prisjetimo se,kako se Blažena Djevica Marija ukazivala u Fatimi od 13. svibnja do 13. listopada 1917. godine, a naša je Katolička Crkva službeno priznala ova ukazanja..

..točno na današnji dan, prije 102 godine, prigodom posljednjeg ukazanja 13. listopada 1917. godine, dogodilo se veliko Čudo sunca!!..

..to nevjerojatno čudo je promatralo od 50-70 (po nekima čak 100) tisuća ljudi, okupljenih u poljima Cova de Iria u blizini portugalskog mjesta Fatime unatoč blatu i obilnoj kiši..

..najavu Čuda sunca proširio je portugalski tisak.. naime, troje malenih vidjelaca pastira, reklo je da im je Gospa obećala da će učiniti veliko čudo da bi svi vjerovali da se Ona doista ukazala u Fatimi..

..kiša je prestala padati, a oblaci su se naglo razišli i pokazala se sunčeva kugla koja se velikom brzinom,strelovito počela okretati oko sebe i stvarati snopove svjetlosti u svim bojama..

..potom se sunce kratko zaustavilo, a onda opet počelo “plesati”, još se jednom zaustavilo i onda treći put počelo igrati, ižarujući još jaču svjetlost..tisuće i tisuće ljudi, promatralo je bez daha ovaj prizor..

..učinilo se kao da se sunce otrgnulo od nebeskog svoda i strelovito pojurilo prema njima..ljudi su bili zaprepašteni, a čuli su se uzvici “Čudo, čudo!”..mnogi su molili, padali na koljena moleći čin pokajanja..

..cijeli prizor je trajao oko deset minuta i mogao se promatrati s udaljenosti od 40 kilometara od Fatime.. svi su bez poteškoća mogli gledati sunce,i nije nikoga od prisutnih zasljepljivalo..

..mnogi su došli narugati se “katoličkom praznovjerju“,ali mnoge je ovo čudo obratilo na katoličku vjeru..o ovome čudu pisao je tada sav tadašnji svjetski tisak..

..u Fatimi Gospa poziva na pokoru i obraćenje,poziva ljude da ne vrijeđaju više Gospodina koji je dovoljno izvrijeđan..

..ostavlja dva moćna sredstva, dva lijeka (to su sveta Krunica i pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu) protiv zala koja napose danas na poseban način duše zavode i odvode s Božjeg puta..

..pitanje koje se neminovno nameće samo po sebi svakome od nas, možemo li mi danas, koji se zovemo vjernicima, oglušiti se na poruke naše nebeske Majke koju šalje Njezin i naš Bog, koja nas ljubi i grli majčinskom ljubavlju,želeći da se svako njeno dijete obrati i spasi??!!..

s poštovanjem,
Ljubi i čini što hoćeš!

OHRABRENJA ZA SVAKI DAN

https://web.facebook.com/hrabrouzOZSD/posts/2568717143163482

(Pavo Jazvić)