Vatrogasne sirene vrijedne 117.000 kuna DVD-u M. Središće i Pušćinama

Vatrogasne sirene su u srijedu 28. ožujka ”razbudile” mještane Murskog Središća i Pušćina. Naime, prema provedbi bilateralnog strateškog projekta FRISCO1, čiji je cilj smanjenje rizika od poplava na prekograničnim slivovima Drave i Mure, a koji se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG VA Slovenija – Hrvatska 2014-2020., u Međimurje su instalirane dvije najmodernije sirene vrijednosti svaka 117.000 kuna u DVD Mursko Središće i DVD Pušćine.

Sirene imaju digitalno navođenje, a aktivira se iz prostorije DVD-a ili preko Centra 112. Komandni pult sirene ima mogućnost da operativni dežurni svojim govorom preko mikrofona prenosi obavijest koju želi da čuju svi mještani. Iznimno vrijedna i korisna oprema koja bude od velikog značaja za sva naselja uz rijeku Muru i Dravu.

Na prvoj probi bio je i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ladislav Söke, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, zapovjednik DVD-a Mursko Središće Miljenko Palnec, te predsjednik Juraj Zadravec kao i drugi predstavnici DUZS-a.
http://www.vatrogasci-medjimurja.com/