Varaždinske “RODE” svile toplo prihvatno gnijezdo

Još u petak 04.0žujka 2022. godine, Udruga Specijalne jedinice policije, policijske uprave Varaždinske „RODA“, stavila je na raspolaganje vlastite resurse CIVILNOJ ZAŠTITI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE I GRADA VARAŽDINA u svrhu zbrinjavanja izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Svjesni današnjeg vremena i trenutka te vođeni elanom i poletom iz vremena Domovinskog rata kao i osjećajem empatije prema ugroženom ukrajinskom narodu, članstvo udruge, ratni pripadnici i zaposlenice na projektima koje provodi udruga, požrtvovno i bezuvjetno stavili su svoje slobodno vrijeme, svoja iskustva i znanja u službu dobra.

S provođenjem konkretnih operativnih aktivnosti započelo se 08.ožujka 2022. godine na opremanju i formiranju „PRIHVATNOG CENTRA ZA IZBJEGLICE“ u maloj dvorani ARENE Varaždin. Zbog ukazane potrebe, isti dan u 19,00 sati kod Arene Varaždin okupilo se 15 ratnih pripadnika „RODA“ koji su uz pomoć svojih kolega: PUMA, TIGROVA i 104. brigade ZNG prionuli istovaru prispjele opreme iz centralnog skladišta CZ, RH.

Kako se prilike na terenu brzo mijenjaju, tako se ratni pripadnici specijalne policije i garde brzo prilagođavaju novo- nastaloj situaciji te u novo-formiranom prihvatnom centru, postavljaju i opremaju 200 ležajeva kako bi spremni dočekali nadolazeće izbjeglice iz Ukrajine. Uz ove aktivnosti uspostavljeno je i stalno dežurstvo ratnih pripadnika „RODA“ i njihovih kolega iz ratnih gardijskih postrojbi u cilju pružanja svekolike pomoći napaćenom ukrajinskom narodu koji će svoje sigurno utočište naći u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

(Ivo Loborec, Pavo Jazvić)