Uz Igora Mirkovića i naše Lijepe i drage ljude pokrenuto ljetno kino u Murskom Središću

U četvrtak, 4. srpnja u Murskom Središću je uz Igora Mirkovića i film Lijepi i dragi ljudi otvoreno ljetno kino. Na zgradi Sokolskog doma, nedavno svečano otvorenog i u potpunosti obnovljenog i adaptiranog kroz mjeru 7.4.1. montirano je ljetno kino koje je u vrijednosti od 20.000,00 eura opremljeno kroz natječaj Ministarstva kulture i medija. Taj je prostor i službeno počeo živjeti kroz promociju filma i prisutstvo proslavljenog hrvatskog redatelja i autora, te direktora najpoznatijeg našeg filmskog festivala, onog u Motovunu, koji je preselio u brda Gorskog kotara.

Na promociji filma okupljenima, kojih nije nedostajalo, najavljen je i nastavak filmskih događanja kroz ljeto, gdje će 26.7. moći doživjeti zanimljivu kombinaciju pub quiza i filma, više projekcija kroz kolovoz, te još jednu pub quiz i filmsku večer krajem kolovoza. Prije prikazivanja filma održan je kratki razgovor između redatelja Igora Mirkovića i ravnatelja Centra za kulturu „Rudar“ i direktora Turističke zajednice područja Mura i gorice, Zorana Turka, dok se okupljenima naknadno obratio i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Ono što je posebno važno, okupljenima je najavljen i prvi filmski festival ove jeseni, koji će nositi ime proslavljenog središćanskog kazališnog i filmskog glumca, Ive Šubića. Osim u filmu i razgovoru, publika je uživala i u čaši kvalitetnog vina, jer cilj je ljetnog kina publici pružiti više od samog filma.

(GMS)