Uoči Božića preventivna akcija “Budi vidljiv, budi siguran” u Prelogu

Cilj ove akcije je pojačanom suradnjom s građanima i podjelom reflektirajućih materijala povećati sigurnost najranjivijih sudionika u cestovnom prometu (pješaka i biciklista)

Preloški kontakt policajci u subotu, 23. prosinca od 5:45 do 6:45 sati ispred Crkve svetog Jakoba (ranojutarnja misa, Zornica) i od 8 do 10 sati na Trg kralja Tomislava, provest će aktivnosti iz preventivne akcije “Budi vidljiv, budi siguran”.

Cilj ove akcije je pojačanom suradnjom s građanima i podjelom reflektirajućih materijala povećati sigurnost najranjivijih sudionika u cestovnom prometu (pješaka i biciklista) i podići svijest o poštivanju prometnih propisa. Građanima će se tijekom preventivnih policijskih aktivnosti podijeliti reflektirajući prsluci i reflektirajuće trakice. Pritom će se kratko educirati o pravilnom kretanju, prelaženje kolnika, korištenju reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće, odnosno da dosljedno poštuju prometne propise i pravila ponašanja u prometu.

Preventivna akcija “Budi vidljiv, budi siguran” bit će provedena u suradnji s Gradom Prelogom i Župom Svetog Jakoba u Prelogu, uz potporu gradonačelnika Preloga, Ljubomira Kolareka i župnika crkve Svetog Jakoba u Prelogu, Antuna Hoblaja. Tijekom akcije građanima će se podijeliti razni reflektirajući materijali (trakice, prsluci, kape i dr.) osigurani sredstvima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Vijeća za prevenciju Grada Preloga.

(tekst i foto: PU međimurska)