UMIROVLJENICI MURSKOG SREDIŠĆA NA IZLETU U BOSNI

Vrlo aktivna Podružnica umirovljenika M. Središće vodi veliku brigu o svojim članovima , a jedan od vidova je i zajedničko druženje te organiziranje izleta  u razne dijelove Hrvatske pa i šire.

Tako su 07.i 08. svibnja 2014. godine u organizaciji Jakopić toursa i  i autobusnim prijevozom Jambrošić  bili na dvodnevnom izletu u susjednoj BIH.

35 umirovljenika iz M. Središća , Peklenice , Križovca  i G. Kraljevca provelo  je dva prekrasna dana u tri bosanska grada Sarajevu ,Travniku i Jajcu. Po riječima gospodina Ivana Govedića  za samo 530,00 kuna po učesniku imalo se i što vidjeti.
Prvi dan prošao je u razgledavanju Sarajeva i to autobusom  pa  se tako moglo posjetiti više lokacija. Posebno su zadovoljni bili što su uz svojeg vodiča gospođe iz Varaždina imala i profesionalnog vodiča u Sarajevu koji im je pokazao i objasnio sve interesantne stvari koje  se tamo mogu vidjeti. Normalno da je jedna od glavnih atrakcija bila poznata Bašćaršija  te Vidikovac na visini od 178 m sa pogledom na cijelu pokrajinu. Drugi dan posjetili su izvor Bosne kao i poznatu siranu  Vlašić gdje su mogli kupiti odlične i poznate proizvode te sirane.

Nastavak se odvijao u Travniku gdje su  posjetili  izvor Plave rijeke i završili na odličnom bosanskom ručku i malo se odmorili prije nastavka puta. U Jajce su stigli u popodnevnim satima , ali uz dovoljno vremena da se posjete sva njegova znamenita povijesna mjesta , kuća AVNOJ – a  , poznati slapovi  , kanjon rijeke Vrbasa pa su se onda preko Banja Luke  i prijelaza kod Gradiške  vratili u Hrvatsku. Po riječima umirovljenika svi su bili zadovoljni i u sjećanju će im ostati kao jedan od ljepših izleta u zadnje vrijeme.

 

Muralist se posebno zahvaljuje gospodinu Tot Robertu na slikama koje nam je ustupio. (Z. Rihtarec)