UMIROVLJENICI MEĐU NAJAKTIVNIJIMA U ŽUPANIJI ! (teks i foto Zlatko Rihtarec)

Udruga umirovljenika Međimurske županije Podružnica Mursko Središće oduvijek je bila poznata kao jedna od najaktivnijih na području naše županije. Zato smo ih posjetili u njihovim novootvorenim prostorijama na autobusnoj postaji i bili ugodno iznenađeni. Grad se ovaj put iskazao te preselio  naše najstarije i vrijedne članove kako i dolikuje ljudima za toliko dobro učinjenog svome mjestu. Pohvalili su se da su uz pomoć sponzora uz svoj vlastiti trud uredili sanitarni čvor u što smo se i sami uvjerili. Bilo je veoma živo za vrijeme našeg posjeta . Dok su jedni marljivo vježbali na improviziranoj streljani, koju će im uz obećanje Grad uskoro urediti,drugi su sa zanimanjem pratili njihovo takmičenje i usput vodili nevezane razgovore zanimljive, kako već penzioneri to znaju,

U isto vrijeme agilni predsjednik podružnice gosp. Stjepan Smolak i tajnik gosp. Vladimir Cizar imali su pune ruke posla. Primali su umirovljenike koji su dolazili u udrugu zbog raznoraznih poslova i informacija. Plaćala se  članarina, zapisivalo se za razne susrete, izlete, dogovaralo gdje, kada i kako će se sve to realizirati. Dosta aktivnosti zacrtala si je  središćanska udruga. Nabrojiti ćemo samo one najaktualnije:

Prvi je  na redu Športsko zabavni program u restoranu “Fontana” Mačkovec, koji će se održati 08.09.2013 godine sa početkom u 16 sati.

Cijena večere je 45 kuna ,a plaća se i prijavljuje u Podružnici M. Središće.

Svi učesnici se mole da svoje prijave dostave najkasnije do 06.09.2013 i to utorkom i petkom u radne dane udruge od 8.00 do 12,00 sati  na broj 544 213 ili na mob 098 9158984 svakog dana.

Slijedeće aktivnosti su slijedeće:

1.IZLET U PODRAVINU  18.09.2013 godine (Koprivnica, Hlebine, Đurđevavc)

  Cijena 120 kn (prijevoz,večera uz glazbu u hotelu Picok,stručno vodstvo)

2 .BERBA MASLINA U ISTRI dvodnevni izlet 07.i 08.10.2013 godine

    Cijena 490.00 prijevoz,noćenje,večera,doručak,vodič,degustacija ulja,razgledavanje Poreča   i Rovinja.

3.BERBA MANDARINA trodnevni izlet 15.16. i 17.10.2013. godine, cijena 910,00

 kn po osobi (prijevoz,2 polupansiona,,berba mandarina,vožnja čamcima po rukavcima Neretve,ručak,posjet Međugorju,stručni vodič)

Pod 2.i 3. moguće plaćanje od 3 do 5 rata. Svi zainteresirani neka  se jave do 06.09.2013 godine.

S obzirom na puno aktivnosti te puno administrativnih poslova umirovljenici su nam se požalili da nažalost imaju jedan stari polovni kompjuter koji se stalno kvari pa je tako i  sada na popravku. Zato mi upućujemo jednu zamolbu onima koji su možda u mogućnosti pomoći našim penzionerima te im pokloniti jedan kompjuter koji bi njima mogao koristiti. Spomenuli su nam usput i dvije obavijesti .Kao prvo da u suradnji Grada te Centra za pomoć i njegu u kući Međimurske županije, provest će se istraživanje među populacijom starijih i nemoćnih osoba s  invaliditetom. Iz grada M.Središće biti će uključeno  18 osoba različitih profila s tima da mora biti zastupljeno 50 % žena i isto toliko muškaraca,

Cilj  ispitivanja je odrediti  osobe koje bi bile potencijalni korisnici usluga pomoći u kući.

I za kraj spomenimo već poznatu činjenicu da će umirovljenici s područja cijelog grada koji imaju manja primanja od 1.800,00 kuna mjesečno za Božić dobiti  pomoć od Grada u iznosu oko 100,00 kuna. Svi oni trebaju se javiti u podružnicu sa odreskom kako bi se napravio popis onih s  pravom na pomoć.

 

Evo sa tom lijepom viješću oprostili smo se od naših vrijednih i agilnih umirovljenika.