Ulazi na pješačke staze ponegdje zatrpani snijegom, građani ga čiste samoinicijativno!

Muralist je danas dobio nekoliko poziva građana Murskog Središća koji se žale na kritične točke na pješačkim stazama koje su na nekim ulaznim mjestima prekrivene hrpama snijega koji su nabacale ralice koje čiste cestu. Najkritičnije je kod ulica Ruđera Boškovića i Maksima Gorkog gdje je nemoguće bez silaska na glavnu cestu doći na stazu koja je inače kao i ceste očišćena i većim dijelom prohodna. Zašto se to ne očisti, pitaju građani, jer netko i za to mora biti zadužen, a ovako svako hodanje cestom predstavlja u ovim uvjetima opasnost od mnogobrojnih kamiona i drugih vozila.

No ima i onih koji stvar uzimaju u svoje ruke pa samoinicijativno čiste pješačke staze. Tako smo u ulici Marka Kovača primijetili Milorada Pilipovića, inače gradskog vijećnika, koji je upravo to radio sa svojim malim motokultivatorom.

„Ceste su većinom čiste no problem nastaje na pješačkim stazama, rekao nam je Milorad. Kad prolazi ralica sav snijeg nabaca na njih pa su neprohodne. Zato ih ja čistim s mojim malim motokultivatorom na koji sam montirao ralicu. Moram reći da je Grad poduzeo gotovo sve što je mogao, a ja ovo radim iz čistog zadovoljstva i to već osam godina. Spreman sam uskočiti i na druge kritične točke i tako pomoći komunalcima, samo me treba obavijestiti jer ovo meni dođe kao rekreacija i uživancija.“

Sve pohvale Miloradu koji bar tako svoju ulicu „drži prohodnom“, a ako netko treba njegovu pomoć može mu se slobodno obratiti.

(R. Tomanić, foto rt)