Uklonjeni ostaci prometnog znaka zbog kojeg su mnogi vozači oštetili svoja vozila

U Murskom Središću u Frankopanskoj ulici između lokala Hrvatske Lutrije i trgovine KITRO nalazi se omanje parkiralište. Zbog frekvencije prometa ono je gotovo uvijek puno, no prvo parkirno mjesto izazivalo je strah i zgražanje građana te su ga uvijek izbjegavali.

Samo parkirno mjesto je u redu, no prometni znak koji se nalazio baš u njemu imao je sasvim suprotnu funkciju od one koja mu je namijenjena. On je vozače upozoravao da izlaze na glavnu cestu, kao da su oni idioti i to ne vide vlastitim očima, pa je tako očiti primjer suprotnosti svoje namjene. I opet nećemo kriviti prometni znak jer krivo je bilo mjesto na kojem je postavljen.

A bio je postavljen tako da oni koji su parkirali na tom prvom parkirnom mjestu, pogotovo ako je do njih bio parkiran i drugi automobil, teško mogli manevrirati u kretanju, pogotovo unazad, a da ne oštete svoje vozilo. Bili smo svjedoci otkidanja mnogih retrovizora i drugih oštećenja poput ogrebotina, ali neki nisu imali takvu sreću pa su uništili cijelu stranu svog automobila.

Na naš upit Grad nam je odgovorio da to nije u njegovoj nadležnosti, što je istina, a onima koji su nadležni baš se fućkalo. Taj prometni znak je već bio toliko oštećen i iskrivljen da je sam po sebi izgledao smiješno, a u posljednje vrijeme bio je otkinut pa je ostala samo visoka metalna šipka koja je ovih dana uklonjena.

Nadamo se da  da u budućnosti neće biti postavljen na ovom mjestu, ako će uopće i biti postavljen.

(R. Tomanić, foto: rt)