UDVDR Pribislavec: Dobrovoljnim prilogom pomozite bolesnoj djevojčici Luki Lehkec

ZAMOLBA

Kao suorganizatori humanitarnog koncerta koji će se održati 16. lipnja 2019. godine sa početkom u 18:00 sati u dvorani Društvenog doma Pribislavec slobodni smo vas zamoliti da se uključite sa dobrovoljnim prilogom kako bismo pomogli djevojčici Luki Lehkec i njezinim roditeljima iz Pribislavca. Također vas pozivamo, ako imate volje, da dođete na koncert.

Mala Luka boluje od kongenitalne hipotonomija, sumnja na Mb.Hirschprung, idiopatska neuromuskularna kifoskoliza, luksacija oba kuka, kašnjenje u usvajanju posturalnih aktivnosti,… što znači da Lukini mišići i zglobovi ne mogu poduprijeti tijelo. Uzrok i točna dijagnoza su još uvijek nepoznanica, no potrebna joj je svakodnevna fizikalna terapija. Ono što je Luka dobila unutar HZZO-a njoj za napredak nije odgovarajuće, stoga su roditelji bili primorani krenuti u razne privatne prakse koje su ih financijski iscrpile.

Mala Luka je ujedno unuka našeg poginulog sumještanina, heroja Dragutina Lehkeca. I ona i njezini roditelji se nadaju da će uz predstojeće tretmane prohodati ali bez pomoći familije, rodbine, prijatelja, udruga poput naše, možda joj se nadanja neće ostvariti.

Iz tog razloga vas molimo da svi skupa pomognemo maloj Luki u želji i nadi da jednog dana sama hoda bez ičije pomoći.

Sredstva koja ste voljni donirati možete uplatiti na otvoreni račun Humanitarne udruge Fiolina: HR54 2340 0091 1160 43912.

Pokažimo još jednom da smo „zajedno u ratu, zajedno u miru“.

Srdačan pozdrav.

Predsjednik  Ogranka:

Branko Borković