UDRUGA SLIJEPIH MŽ Druga godina provedbe programa

Udruga slijepih Međimurske županije s 1.6.2024. započela je s provedbom druge godine trogodišnjeg programa “Kvalitetniji život slijepih osoba u Međimurskoj županiji”, koji sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Međimurske županija i Grad Čakovec

Program traje od 1.6.2023. do 31.5.2026. godine.

Tijekom lipnja proveli su već brojne aktivnosti po programu: 5.6., 21.6. i 28.6.2024. članovi su šetali Perivojem Zrinskih, 12.6.2024. u sklopu godišnjeg izleta planinarili su na Sljeme i posjetili Muzej Čokolade, 18.6.2024. u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec prisustvovali su predstavljanju knjige “Planinarenje na slijepo” u sklopu književnog kluba, 28.6.2024. posjetili su Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu, pogledali njihove nove prostore, upoznali se s njihovim radom te stekli nova poznanstva, 28.6.2024. na kreativnoj radionici oslikavali su platnene vrećice.

Opći cilj programa je potaknuti slijepe osobe na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga koje doprinose povećanju njihove socijalne uključenosti i kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Specifični ciljevi:

– razvijanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga,

– pružanje dostupnih i kvalitetnih socijalnih usluga te aktivnosti za slijepe osobe,

– motiviranje slijepih osoba na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga,

– informiranje i senzibiliziranje javnosti o slijepim osobama.

VODITELJICA PROGRAMA

Marina Krištofić