UDRUGA DIJABETIČARA M. SREDIŠĆE – NA SVJETSKI DAN SRCA OBILJEŽILI 15 GODINA RADA

Na sam Svjetski dan srca, jučer 29. rujna Udruga dijabetičara Grada Murskog Središća obilježila je i 15 godina svog rada i djelovanja. U prostorijama Info centra turističke zajednice građani su mogli besplatno izmjeriti svoj tlak, razinu šećera, masnoća i triglicerida u krvi. Mnogi od njih na red su morali pričekati ispred prostorija jer je odaziv bio veliki, a provjeri svog zdravstvenog stanja odazvalo se ukopno 79 građana.

Predsjednik i osnivač Udruge dijabetičara i neumorni organizator ovakvih zbivanja gospodin Stanislav Stojko nam je rekao:

„Naša Udruga na području Grada Mursko Središće djeluje punih 15 godina. Za to vrijeme napravili smo na tisuće provjera zdravlja članovima i građanima. Mjerenja obavljamo redovito svakog 1. utorka u mjesecu ovdje na bivšoj autobusnoj postaji. Naše aktivnosti koje iziskuju i ne mala financijska sredstva pokriva Grad Mursko Središće i sami građani koji pri svakom mjerenju mogu dati dobrovoljni prilog. Napominjem da je upravo ovo današnje mjerenje u potpunosti financirano iz dobrovoljnih priloga koji su se skupili tijekom ove godine. Prikupljenim sredstvima kupili smo trakice, lancete i ostali medicinski materijal. Drago mi je da se ovoj našoj akciji odazvalo toliko građana što potvrđuje da većina njih misli na svoje zdravlje. Naše akcije nisu usmjerene samo na Mursko Središće već ih održavamo i pripadajućim gradskim naseljima. Tako ćemo već 06. listopada biti u Štukovcu, a početkom sljedeće godini u Hlapičini, Peklenici i Križovcu.“

Ovu akciju Udruga dijabetičara provela je temeljito pa su u njenoj promidžbi koristili letke i naljepnice koje su podijelili prisutnim građanima. U samom mjerenju tlaka i šećera sudjelovale su dvije patronažne sestre, Jelena Flac i Valentina Stojko, a njima se pridružio predsjednik udruge Stanislav Stojko mjereći razinu masnoće i triglicerida.

Udruzi Dijabetičara Grada Mursko Središće čestitamo 15 godina uspješnog rada i djelovanja i želimo im da i u narednim godinama djeluju tako uspješno brinući se za zdravlje građana.

(rt, foto Z. Rihtarec)

SAM_2568

SAM_2553

SAM_2554

SAM_2555

SAM_2557

SAM_2558

SAM_2559

SAM_2560

SAM_2561

SAM_2562

SAM_2563

SAM_2564

SAM_2565

SAM_2566

SAM_2567

img345