Učiteljica dobila otkaz jer je upozorila na vršnjačko nasilje koje je ravnateljica pokušala zataškati – učenici bojkotiraju nastavu

Učenici 5e razreda Osnovne škole u Strožancu, mjestu istočno od Splita, u srijedu bojkotiraju nastavu izražavajući nezadovoljstvo otkazom ugovora o radu razrednici tog odjeljenja Zrinki Perković Dodig.

Od 25 učenika 5e razreda nitko danas nije došao na nastavu. “Takvim postupkom dajemo podršku učiteljici Zrinki Perković Dodig, kojoj su Školski odbor i ravnateljica škole otkazali ugovor o radu, a mi kao roditelji nismo dobili nikakvo obrazloženje za to”, rekli su roditelji koji su zamolili da ostanu anonimni.

Za danas u 17 sati sazvana je sjednica Vijeća roditelja na kojoj će jedna od točaka dnevnog reda biti “eskalacija neugodnih događaj vezanih za vršnjačko nasilje u školi”. Nezadovoljni roditelji kažu da će njihovi daljini postupci ovisiti o ishodu te sjednice.

Roditelji su se uzbunili nakon incidenta koji se dogodio prošlog četvrtka, kada je učenik petog razreda željeznom šipkom zaprijetio učitelju i učenicima rekavši da je on “novi Kosta K”.

Taj je učenik i 9. ožujka ove godine izazvao izgred oborivši na tlo kolegu iz razreda pokušavajući ga ugušiti laktom, što je izazvalo šok među roditeljima.

No, o tom incidentu je progovorila samo učiteljica Zrinka Perković Dodig, kažu roditelji koju su ustali u obranu učiteljice, jer je jedina upozoravala na vršnjačko nasilje koje se nastoji zataškati.

Ravnateljica škole Žana Prižmić odbacila je primjedbe roditelja ustvrdivši da je Perković Dodig dobila otkaz zbog brojnih propusta u radu.

HINA, foto: Screenshot