U VRATIŠINCU NAJVIŠE NATJECATELJA DO SAD

U subotu, 22. kolovoza pod domaćinstvom DVD-a Vratišinec održano je XVII. natjecanje uporabom podzemnih hidranata. Svrha ovakvog natjecanja je provjeriti koliko je ekipi od 5 članova potrebno za postaviti hidrant te jednim mlazom vode ugasiti požar, odnosno u slučaju natjecanja srušiti metu. Natjecanje se održalo na vrhunski pripremljenom poligonu u ulici Ograda, dok se proglašenje i zabava uz živu muziku održavalo kod OŠ “Dr. Vinka Žganca” u Vratišincu. Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je ukupno 51 ekipa, što je najveći broj do sada na ovakvoj vrti natjecanja.

Potpuna dominacija domaćina u kategoriji seniora

U kategoriji seniora žene nastupilo je ukupno 10 ekipa, a cure iz Vratišinca osvojile su sva tri pehara. Tako žene 1 šestu godinu za redom osvajaju 1. mjesto, žene 3 koje su ove godine po prvi put nastupile u ovoj kategoriji zauzimaju 2. mjesto dok žene 2. osvajaju 3. mjesto.
U kategoriji seniora muški također bez prevelikoga iznenađenja. Četvrtu godinu za redom sa osvojenih 458,20 bodova titula najboljih pripala je ekipi DVD Vratišinec 1 ispred DVD-a Domašinec na drugom mjestu i ekipe iz Zasadbrega na trećem mjestu.

Domašincu tri pehara u kategoriji mladeži

Svoju spretnost i vještinu u kategoriji mladeži najviše su pokazale ekipe iz Domašinca. Tako u kategoriji mladež muški 1.mjesto osvojili su članovi DVD-a Domašinec, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Krištanovca, dok je  3.mjesto pripalo ekipi iz Peklenice. U kategoriji mladež žene nastupalo je 10 ekipa, a pehare osvajaju ekipa Domašinec 2 za prvo mjesto, Domašinec 1 za drugo mjesto te ekipa DVD-a Peklenica za treće mjesto.

Na samom kraju natjecanja održana je i pokazna vježba veterana VZP koju su sačinjavali sa po jedan član iz DVD-a Vratišinec, DVD Peklenica, DVD-a Gornji Kraljevec, DVD-a Križovec i DVD Mursko Središće.

Treba pohvaliti i sudačku komisiju u sastavu Radovan Zadravec i Marijan Latin uz voditelja natjecanja zapovjednika VZP Mihaela Grbavca na odlično obavljenom poslu.

Natjecanju su prisustvovali načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić koji je ovom prilikom DVD-u Vratišinec donirao dragocjen poklon, novu motornu pilu marke Husqvarna. Ispred Vatrogasne zajednice Međimurske županije natjecanju je prisustvovao tajnik Dragutin Trupković, ispred VZP predsjednik Krunoslav Colar, tajnik Marko Strojko i zapovjednik Mihael Grbavec.

DVD Vratišinec zahvaljuje se svim natjecateljima koji su se odazvali na natjecanje, svim sponzorima i simpatizerima vatrogastva, Općini Vratišinec i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji XVII. natjecanja uporabom podzemnih hidranata.

(tekst i foto DVD Vratišinec)

01

02

03

04

05

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (17)

unnamed (16)

unnamed (3)

unnamed (8)

unnamed (11)

unnamed (15)

unnamed