U tijeku radovi na rekonstrukciji zgrade “Centar održivog razvoja“ Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

Početkom siječnja 2020. godine započeli su građevinski radovi na rekonstrukciji zgrade „Centar održivog razvoja“ Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Prostor „Centra održivog razvoja“ će se prostirati na dvije etaže ukupne bruto površine 689 m2U prizemlju će biti smješteni Laboratoriji biokemije okoliša i Laboratorij održive gradnje, kabinet mikrobiologije, predavaonica površine 44,66 m2, sanitarije, spremište, elektrosoba i tehnika. Na katu će biti smještena dvorana s 88 sjedećih mjesta površine 203,68 m2, Laboratoriji proširene stvarnosti i primijenjene automatike, sanitarije i spremišta.

Završetak radova predviđen je u studenom 2020. godine. Provedba samog projekta započela je 2. siječnja 2019. godine te traje 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti iznosi 11.895.867,07 kuna od čega će 10.828.867,07 kuna sufinancirati Europska unija. Projekt “Centar održivog razvoja” je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i provodi se u okviru OP “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020. temeljem poziva “Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija”.

Završetkom rekonstrukcije ove zgrade, Međimursko veleučilište u Čakovcu dobit će i svoju treću zgradu za koja će doprinijeti kvaliteti izvođenja nastave i podizanju studentskog standarda.

Međimursko veleučilište u Čakovcu/ Polytechnic of Međimurje in Čakovec