U studenom u Murskom Središću počinje asfaltiranje raskopanih ulica

 

Već mjesecima „kao papagaj“ ponavlja se iz gradske uprave da su investitor projekta Aglomeracija Mursko Središće Međimurske vode, izvođač tvrtka Tegra, a da je Grad samo poligon za kopanje. Gotovo na dnevnoj bazi iz Grada se komunicira prema izvođačima i naručitelju u svezi sanacije rupa na raskopanim prometnicama, a za suho vrijeme polijevanje kako bi ljudi koji tu žive imali što manje poteškoća. Pogotovo u kišnom razdoblju ti problemi dolaze do izražaja, a komunalni redar ima nalog gradonačelnika da reagira i zatraži od izvođača hitnu sanaciju. Danas je gradonačelnik razgovarao s voditeljem gradilišta iz tvrtke Tegra te ravnateljicom Županijske uprave za ceste MŽ.  Ravnateljica Županijske uprave za ceste MŽ je rekla da što se tiče njih sve je spremno za polaganje barem grubog sloja asfalta u ulici Marka Kovača, a voditelj gradilišta je također potvrdio da se do zime planiraju asfaltirati sve ostale raskopane ulice u kojima je aglomeracija završena; riječ je o Brežnoj ulici, Murskoj ulici, Rade Končara, Franje Koroša, Ivana pl. Zajca.

Za ulicu Matije Gupca još od početka aglomeracije gradonačelnik upozorava izvođače radova na potrebu završetka radova do zime. Grad Mursko Središće je proveo javnu nabavu i osigurao sredstva za njeno uređenje u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Međutim, to je postalo upitno s obzirom na kašnjenje s polaganjem fekalnih cijevi, a potrebno je još izmijeniti plinske i vodovodne instalacije s ponovnim priključenjem svake kuće na iste te postaviti oborinsku odvodnju. Tek nakon toga može se asfaltirati sa vjerojatno prije toga potrebitim rokom za slijeganje terena. U slučaju da  posluži dobro vrijeme i u zimskom periodu te će se moći raditi, vjerojatno je da bi se početkom iduće godine ulica Matije Gupca mogla asfaltirati barem s grubim slojem asfalta.

Iz Grada poručuju da čine sve što je u njihovoj moći da utječu na brzinu radova, a također i održavanje raskopanih ulica u prihvatljivom stanju.

 (GMS, foto:zr)

Ulica Matije Gupca