U sjedištu Policijske uprave međimurske održan radni sastanak s predstavnicima romske nacionalne manjine

Sastanku su prisustvovali saborski zastupnik g. Veljko Kajtazi s najbližim suradnicima te predstavnici romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji, dok su predstavnike Policijske uprave međimurske predvodili načelnik Ivan Sokač, savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber i zamjenik načelnika Danijel Mikulić 

Danas, 12. travnja u prijepodnevnim satima u prostorijama sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu, održan je radni sastanak kojem su prisustvovali saborski zastupnik g. Veljko Kajtazi sa suradnicima, predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj gđom Suzanom Krčmar, predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije g. Matjašem Oršušem i ostalim predstavnicima romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji te predstavnici Policijske međimurske na čelu s načelnikom Ivanom Sokačem, savjetnikom ministra unutarnjih poslova Vladimirom Faberom i zamjenikom načelnika Policijske uprave međimurske Danijelom Mikulićem sa svojim najbližim suradnicima.

Tijekom sastanka analizirano je stanje sigurnosti na području Međimurske županije s posebnim osvrtom na stanje javnog reda u romskim naseljima i bližoj okolici.

Na kraju sastanka donijet je zajednički zaključak kako je potrebno unaprijediti komunikaciju između policije i legitimnih predstavnika romske nacionalne manjine te predstavnika pojedinih romskih naselja. Ujedno, naglašeno je kako će se ovakvi sastanci održavati svaka tri mjeseca s ciljem rješavanja problema i unaprjeđenja stanja sigurnosti.

(PU međimurska)