U SITNICAMA POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA KAPELICU-POKLONAC

U romskom naselju Sitnice danas uz prisustvo mnogih žitelja, gradonačelnika Dražena Srpaka , župnika Tomislava Antekolovića , predsjednika Roma Međimurske županije Željka Baloga te predsjednika VMO Sitnice Milorada Mihanovića svečano je postavljen kamen temeljac za sakralni objekt kapelicu – poklonac.

 Župnik Antekolović za vrijeme služenja mise i molitve istakao je zasluge Grada i gradonačelnika za ostvarenje ovog obećanja datog u travnju ove godine za vrijeme otkrivanja ” križnog drva ” u naselju. Gradonačelnik  je  u svom obraćanju istakao da  mu je drago što sve više nestaje podjela na “naše” i “vaše ” te se sve više osjeća zajednički suživot.

 Te riječi potvrdio je i predsjednik VMO Milorad Mihanović zadovoljan što se ovaj projekt ostvario , a njegovi sužitelji sve više odlaze u crkvu i poistovjećuju se sa svim drugim vjernicima. Željko Balog istaknuo je da će ovo biti putokaz i svim drugim romskim naseljima u Međimurju.

Sam objekt poklonca biti će veličine oko  5 kvadrata , a unutar njega nalaziti će se slika Svete obitelji Marije i Josipa. To j idejno rješenje arhitekta Klemenčića inače dosta prisutnog u projektiranju izgleda našeg mjesta. Financiranju  samog objekta prihvatili su se sami žitelji Sitnica uz pomoć Grada i župe Mursko Središće.

 I na kraju moramo istaknuti veliki doprinos župnika Tomislava Antekolovića u provedbi ovog projekta , a zanimljiva je bila danas i njegova izjava o mogućnosti školovanja nekog od djece iz  romske populacije za svećenika .

 

                                              (Z. Rihtarec, foto Anđelko Jurak, Z, Rihtarec)