U SITNICAMA PODIJELJENO VIŠE OD 150 POKLON PAKETIĆA

MURSKO SREDIŠĆE, 22. prosinca 2013. – Svima u Međimurju je dobro poznato da se o romskim naseljima ne piše baš lijepo u novinama. Međutim, došlo je vrijeme za promjene pa tako ovoga Božića jedna topla i pozitivna priča dolazi upravo iz romskog naselja Sitnice.

Blagdansko vrijeme je vrijeme darivanja, vrijeme u kojem izlozi bajkovito blješte, a oni koji nemaju još više osjećaju dubinu svog praznog džepa. To posebno vrijedi za djecu koja ne mogu razumjeti ekonomsku krizu i 360 tisuća nezaposlenih, niti njihov dječji svijet puno o tome brine.

Upravo zato su pojedini mještani Sitnica zajedno s prijateljima iz Zagreba odlučili uljepšati ovo hladno vrijeme mališanima iz svoga mjesta i podijeliti im poklone. Iz svojih su džepova, i uz pomoć ljudi koji su čuli da će se dijeliti paketići, napunili ni manje ni više nego 150 paketića slatkišima, igračkama, kapama, rukavicama, šalovima i opremom za školu. Paketići su djeci – na njihovo sveopće oduševljenje – podijeljeni u subotu.

 

Ovo, naime, nije prvi put da su djeca iz Sitnica dobila paketiće u ovo doba, ali sada su se prvi put u kupnju i dijeljenje paketića uključili i pojedini mještani Sitnica, koji, kako kažu, žele dati ono što su i sami primili – a to je ljubav od Boga. Njima je Isus promijenio život i sada oni žele promijeniti sliku o Romima. Jer Romi nisu, kako kažu, samo oni koji kradu (kao, recimo, nedavno ulovljena banda iz Sitnica koja je sramota za naselje) i „žicaju“, jer takvih, svi znamo, ima sasvim dovoljno. Trebaju nam oni koji su pošteni radnici, dobri susjedi i koji, umjesto da traže, radosno daju od sebe i pritom ne traže ništa zauzvrat. (Jadranka Kaić)