U Selnici će biti predstavljeni rezultati smanjenja stradavanja vodozemaca na prometnicama Međimurja

Prošle godine nastavljena je zajednička akcija Javne ustanove Međimurska priroda i Udruge Oaza 98 Selnica spašavanja vodozemaca na području Općine Selnica. Bila je to četvrta takva akcija koja se organizira svake godine u kontinuitetu i traje otprilike mjesec dana

Broj spašenih jedinki 2015. godine narastao je na rekordnih 5500. Akcije u Selnici vodila je volonterka i predsjednica Udruge Oaza gospođa Sunčica Vugrinec, a redovno je sudjelovala i zamjenica načelnika općine Ervina Vičevića,  gospođa Marija Jagarinec Sić.

Selnički ribnjak dom je najvećem broju žaba na području Međimurja pa su zato i migracije žaba prema ribnjaku velike. Upravo suradnja Općine i Ustanove bila je temelj ovih hvalevrijednih akcije, a Općina redovito sudjeluje logističkom podrškom i nabavom svog potrebnog materijala za postavljanje zaštitne ograde kao i okrjepom za sudionike akcije.

U vijećnici Općine Selnica u ponedjeljak 21. svibnja u 12 sati predstaviti će se rezultati smanjenja stradavanja vodozemaca na prometnicama Međimurja 2018. godine.

Predavači će biti predstavnik udruge Oaza Selnica i predstavnik udruge Platana Nedelišće.

(R. Tomanić, foto: OS, arhiva)