U Pribislavcu, Paragu, Kuršancu i Orehovici preventivne akcije vezane uz „Mir i dobro“

Policijski službenici su mještane upoznali sa zakonskim regulativama i načinima dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih naprava te ih pozvali da dragovoljno predaju oružje, streljivo ili eksplozivne naprave ako ih imaju u nezakonitom posjedu

Foto: PU međimurska

Proteklog tjedna policijski službenici Policijske postaje Čakovec provodili su preventivne aktivnosti s Mobilnim preventivnim centrom policije vezano uz akciju „Mir i dobro“.

U naseljima Pribislavec, Parag, Kuršanec i Orehovici, policijska službenica za prevenciju Nataša Jalšovec-Tomašić i policijski službenik Noa Radovan proveli su preventivnu akciju „Manje oružja manje tragedija“.

Za vrijeme provođenja preventivne akcije policijski službenici su mještane upoznali sa zakonskim regulativama i načinima dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih naprava te ih pozvali da dragovoljno predaju oružje, streljivo ili eksplozivne naprave ako ih imaju u nezakonitom posjedu. Isto tako pojašnjeno im je sve što se tiče nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava u cilju sprječavanja stradavanja osoba i imovine.

Informirani su i o preventivnoj akciji „Zajedno“ u cilju sprječavanja trgovanja ljudima, a kojom prilikom su mještani dobili informacije o modalitetima trgovanja ljudima te kako se zaštiti od takve vrste kriminaliteta.

Akciji je pristupio veći broj građana kojima su podijeljeni prigodni letci.

(PU međimurska)