U pomoć prvašićima priskočila i policijska biciklistička ophodnja

Policijske biciklističke ophodnje će se učestalo kretati ne samo kod škola već i u središtu grada, parkovima i kolodvorima u cilju što veće sigurnosti naše djece i građana

Tijekom početka školske godine na području grada Čakovca u pomoć našim prvašićima i svim ostalim školarcima priskočile su policijske biciklističke ophodnje koje ih štite i pomažu.

Policijska uprava međimurska tako se je pridružila nacionalnoj akciji “Poštujte naše znakove”  koji se odnosi na prije svega prvašiće koji će sudjelovati u prometu diljem Međimurja, najčešće kao pješaci na putu od kuće do škole. Vrlo je bitno educirati ih na vrijeme i usmjeriti njihovu pažnju na vrlo bitan faktor prometne sigurnosti.

Svakog dana tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano će preventivno nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole.

Temeljna zadaća policijskih službenika koji će obavljati nadzor nad odvijanjem prometa, a po potrebi i upravljati prometom je omogućiti siguran prijelaz djece preko kolnika.

Također, poduzimat će sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Jednako tako, policijski službenici će sankcionirati i sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola.

Policijske biciklističke ophodnje će se učestalo kretati ne samo kod škola već i na relacijama kretanje djece, središtu grada, parku i kolodvorima u cilju što veće sigurnosti naše djece i građana.

Svim školarcima i njihovim roditeljima želimo sretan te uspješan početak nove školske godine i sigurno sudjelovanje u prometu!

 

(tekst i foto: PU međimurska)