U Područnoj školi u Cirkovljanu vatrogasci i kontakt policija Policijske postaje Prelog

Nakon završene edukacije svakom je djetetu darovana reflektirajuća trakica s ciljem da bude vidljivo, odnosno kako bi ih ostali sudionici u cestovnom prometu lakše uočili prilikom kretanja prometnicama u trenucima smanjene vidljivosti

U petak, 3. svibnja 2024. godine u Područnoj školi Cirkovljan, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan povodom obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, za djecu Dječjeg vrtića Fijolica Cirkovljan i Područne škole Cirkovljan, održali su niz preventivnih aktivnosti, edukacija, prezentacija vatrogasne opreme, kao i pokaznu vježbu evakuacije djece iz škole te gašenja požara.

Kontakt policajac Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek, pridružio se preventivnim aktivnostima vatrogasaca u školi, kojom prilikom je u uvodnom djelu djecu ukratko upoznao s djelokrugom rada policije, s posebnim osvrtom na suradnju policije i vatrogasaca na požarištima te ih je nanovo podsjetio na brojeve žurnih službi. Nakon uvodnog dijela djeca su upoznata s temeljnim pravilima njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu, kojom prilikom su na njima zanimljiv i prihvatljiv način educirana o pravilima prometne kulture, s osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama, vožnju bicikla i siguran način prijevoza u automobilu.

Nakon završene edukacije svakom je djetetu darovana reflektirajuća trakica s ciljem da bude vidljivo, odnosno kako bi ih ostali sudionici u cestovnom prometu lakše uočili prilikom kretanja prometnicama u trenucima smanjene vidljivosti.

Reflektirajuće trakice osigurane su sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

(tekst i foto: PU međimurska)