U OVIM VRUĆIM DANIMA MURA JE SPAS ZA SVE GENERACIJE!

Povratkom vrućih i  vrelih ljetnih dana na popularnu  mursku Copacabanu vratili su se i njeni vjerni kupači. Na murskoj obali u Fusku kod skele možete ih naći od onih najmlađih do najstarijih u rasponu od jedne do osamdeset i jedne godine. I kod svih možete vidjeti sreću i zadovoljstvo koje im pruža Mura  u ovim ljetnim vrućim i vrelim danima. Ohladiti se u Muri , te ispružiti se   na njenoj obali  uz koju vožnju skelom pruža svima pravi osjećaj  prave male ljetne avanture.

01

Porazgovarali smo sa onim najstarijim zaljubljenicima u rijeku Muru koji su cijeli svoj život proveli uz nju.

Dragutin Dvanajšćak (81.god): „ Svaki dan kada vrijeme dopušta dolazim na kupanje i uživam u blagodatima koje mi pruža Mura. Voda je ugodna za kupanje i ne mogu zamisliti dan da se ne okupam u njoj.“

02a

Familija Hrženjak  Stjepan (78), Julijana (74) i sin Branimir  također svakodnevno kada  imaju vremena dolaze se osvježiti na ovaj serjojnski biser.

Julijana veli : „Rođena sam uz samu Muru. Tu sam provela cijeli svoj život i zgodno mi je kada me pitaju kad sam naučila plivati, a ja im odgovaram: Pa ja nisam morala učiti plivati, ja sam se takva rodila. Već sa godinu dana sam sa majkom koja je na Muri prala rublje  bila na njoj. Smještena u malo korito rukama sam vješto udarala po vodi i ja jednostavno nisam mogla potonuti. Voda  me jednostavno nosi i drži na površini, tako da mi je i danas puno teže roniti nego plivati“.

03

Evo zato se nemojte čuditi ako našu legendarnu kupačicu Juliku ne zanima more  nego samo njena Mura. Već puna tri tjedna svakodnevno,izuzev  tri loša dana,  traje murska kupališna sezona.“

Suprug Stjepan također je uvijek tu na Muri,uz Muru , a tu svoju ljubav prema Muri  prenijeli su i na sina Branimira.

04a

Vladimir Varšić (67) također je veliki zaljubljenik Muru. Dan bez Mure za njega je izgubljen dan. Sada kad ujutro nahrani svoje racike  u lučici na Muri, popodne obavezno dolazi na kupanje kod skele.

05a

Ima tu i puno mladih bračnih parova , djece koji uživaju u kupanju izvode vratolomije i skokove sa skele .  Sve to pruža jedan lijepi ugođaj i jedan veliki sadržaj u M.Središće pa bi bilo jako dobro kada bi se razmišljalo o dodatnom uređenju ovog prirodnog prekrasnog kupališta.

06

06a

Zato imate li vremena, i prevruće vam je, mjesto za rashladiti se i osvježiti je sigurno na prekrasnoj zelenoj obali Mure . I još nešto veoma važno ,komaraca nema, pa možete uživati u ovoj murskoj rapsodiji.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

07

08