U obilasku Peklenice

Iako je ljeto i godišnji odmori aktivnosti na poboljšanju kvalitete življenja i izgleda svih naselja najsjevernijeg grada su svakodnevne. Sva naselja su vrlo uredna, puna cvijeća, a velika pažnja poklanja se izgledu sakralnih objekata i sadržajima za najmlađe.

Tako se trenutačno u Peklenici obnavlja pil i kipovi kod društvenog doma, a radove izvodi tvrtka Tekeli projekt inženjering d.o.o. dok kipove obnavlja akademski kipar Vedran Ivanković. Cijena obnove je oko 100.000,00 kuna, a želja je da do jednog od najvećih međimurskih proštenja pil zasja u punom sjaju.

U ulici Krnišće pak vrijedna peklenička ekipa postavlja dječja igrala koja su bila prije toga locirana u starom dječjem vrtiću u Murskom Središću. Vlasnik zemljišta na kojem se igrala postavljaju je Željko Novak, a kojem ide zahvala jer ga je besplatno ustupio na korištenje. Zahvala svakako ide i Mjesnom odboru Peklenica te predsjednici Ivani Maltarić na aktivnosti.

Na jednoj drugoj lokaciji u Peklenici također postoji dječje igralište, a radi se o lokaciji kod Spomen parka naftaštva za koje je gradonačelnik Dražen Srpak dao nalog stručnim službama da se stavi u punu funkciju. Tako će se tamo postaviti mreža na golove malonogometnog igrališta. Također će se postaviti zaštitne mreže iza golova te mreža za odbojku. Teren će se povaljati. Popravit će se koš oko kojeg će se postaviti opločnici. Uz to će se postaviti još barem jedno kombinirano dječje igralo.

U projektu Interrega po nazivom „Energy tour“ je sastavni dio uređivanje Spomen parka naftaštva te će potreba za takvim sadržajem biti, zbog mogućih školskih izleta, sigurno povećana, a peklenička djeca će dobiti još jedan dodatni sadržaj.

(tekst i foto: GMS)