U Murskom Središću izrađen mural u čast svih pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“

Grad Mursko Središće na početku godine raspisuje Javni poziv za financiranje projekta /programa/ manifestacija udruga pa je tako Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“ na navedeni Javni poziv prijavila projekt „Izrada murala u Murskom Središću“.  Grad Mursko Središće je za logističku potporu i organizaciju izrade murala odobrio novčana sredstva u iznosu od 400,00 eura.

U cilju doprinosa očuvanju vrijednosti i pozitivnoj percepciji javnosti o Domovinskom ratu i u cilju obilježavanja 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ jučer je na području grada Mursko Središće – na trafostanici koja se nalazi na glavnoj prometnici prema Čakovcu izrađeni mural od strane članova navedene udruge. Time se dostojanstveno odaje počast 7. gardijskoj brigadi „Puma“ i njenom 91 poginulom pripadniku i jednom nestalom pripadniku. Ujedno, izradom murala odana je počast i obilježeno je sjećanje na 7. gardijsku brigadu „Puma“ i njene pripadnike, posebice na one iz Murskog Središća te na njihov doprinos u oslobađanju Republike Hrvatske i žrtvu koju su podnijeli tijekom Domovinskog rata.

(tekst: GMS)

A evo što je objavila Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“

U cilju promocije 7. gardijske brigade „PUMA“ i njezinih pripadnika nastavljamo sa aktivnostima oslikavanja murala diljem Hrvatske. U izradu murala uključene su jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a glavni pokretač i organizator je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Tako smo u sklopu projekta „Izrada murala u Murskom Središću“ u utorak, dana 03. listopada 2023. godine oslikali mural s motivima 7. gardijske brigade „Puma“ na dva zida trafostanice dimenzija 4,5 x 2 metra, koja se nalazi kod Konzuma na ulazu u grad, na adresi: Ul. JBT 88/A, Mursko Središće. Ukupna dimenzija oslikanog murala je 4,5 x 4 metra, a autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn.

Zahvaljujemo Elektri Čakovec i direktoru Igoru Ivkoviću na danoj suglasnosti za izradu murala, Gradu Mursko Središće i gradonačelniku Draženu Srpaku na iznimnoj suradnji i pomoći u radu udruge, kao i bivšim pripadnicima 7. gardijske brigade „Puma“ i članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ na sudjelovanju na predstavljanju murala.

Priča se nastavlja….

SEMPER PRIMUS