U mjesecu lipnju počinje manifestacija Dan Grada i Ljeto uz Muru

 Od 2019. godine Dan Grada i Ljeto uz Muru održavaju se u istom periodu kroz mjesec lipanj i srpanj. Svečanost obilježavanja Dana Grada koji je vezan uz blagdan sv. Ladislava – zaštitnika župe održat će se 27. lipnja, dok će se obilježavanje zaustavljanje tenkova održati 28. lipnja.

Središnja dva vikenda manifestacije su od 30. lipnja do 09. srpnja uz napomenu da će se prvi događaji održati i dva tjedna prije. Manifestacija donosi koncerte vodećih hrvatskih glazbenih imena, a održat će se i razni kulturno – zabavni događaji. Neće nedostajati ni sportsko zabavnog sadržaja, gastronomskih događaja, događaja namijenjenih djeci i raznih drugih sadržaja. Ove godine na manifestaciji nastupit će Željko Bebek, Danijela Martinović, Klapa Kampanel i Ljubavnici. Tradicionalno će se u prvom vikendu manifestacije odvijati Sajam domaćih proizvoda, zabavno ekipno natjecanje Murska alka, KUP Grada, Spust rafting čamcima od „Zeva“ do lučice, šahovski turnir, natjecanje u pečenju proštenjskih kolačima te kulturni program.

U zadnjem vikendu mjeseca lipnja, svaki dan u poslijepodnevnim satima za djecu će se održati „Ljetni paviljon mašte“ – razne edukativno zabavne radionice. Ljetni dječji festival u organizaciji Društvo „Naša djeca“ održat će se 16. lipnja. Nezaobilazni gastro događaj „Gradski kotlići“ održat će se 09. srpnja na ŠRC „Zalešće“.

Kao uvod u Dan Grada i Ljeto uz Muru gastro događaj „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“ te serjojnski nogometni okršaj „Gornji i Donji kraj“ održat će se na izletištu „Fusek“ 24. lipnja u prijepodnevnim satima.

Detaljni program manifestacije objaviti će se uskoro.

(GMS, foto: arhiva Muralista)