U jakni s grbom 1. gardijske brigade Tigrovi, predsjednik međimurskog Stožera Grivec onemogućio pitanja novinarki Muralista

Na žalost došlo je i do toga da se na konferenciji za medije (!?) njenim usmjerenim vođenjem zabranjuju pitanja novinarima, preciznije određenim novinarima jer drugi ionako pitanja nisu imali. Tako je na jučerašnjoj tjednoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije predsjednik Stožera Josip Grivec na perfidan način onemogućio našoj novinarki Jasminki Podvez da postavi svoja. S kojim objašnjenjem, možete čuti i pogledati u videu koji donosimo u prilogu.

VIDEO:

Tko je Josip Grivec i je li bio pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi s čijim se grbom kiti i ujedno gazi sve za što su se njeni pripadnici borili, a to je slobodna i demokratska Hrvatska u kojoj vlada potpuna sloboda medija. Prema službenom životopisu koji se nalazi na stranici Međimurske županije bio je samo član Dobrovoljačkih nenaoružanih odreda, a sada svojim ponašanjem sramoti grb slavne brigade.

Evo što je u očaju napisala naša novinarka: “Ovo je jučerašnja presica CZ Medimurske županije! Dragi moji, razočarana sam sama sa sobom, ne znam kojom brzinom sam se morala ubaciti da postavim pitanja, evo žao mi je…nadam se da vam zdrav razum radi i da bez ijednog njihovog konkretnog odgovora, znate ili barem naslućujete istinu. I još nešto vrlo bitno papir koja je članica stožera dobila da pročita na glas, potpisao je glavom i bradom KRUNOSLAV CAPAK!”

Josip Grivec rođen je 18. veljače 1957. u Donjem Vidovcu gdje i sada živi. Završio je osnovnu i srednju tehničku školu. Dugi niz godina radio je u tvrtci GK „Međimurje“ Čakovec na različitim poslovima – od Službe kontrole u Visokogradnji, Službe razvoja, do pozicije voditelja laboratorijskih ispitivanja.

  1. godine postaje Predsjednik Skupštine MZ Donji Vidovec, a približavanjem ratnih opasnosti učlanjuje se u Dobrovoljačke nenaoružane odrede.

Formiranjem kriznih štabova postaje predsjednik istog. Aktivno sudjeluje u prikupljanju pomoći i animiranju dijaspore za potporu RH. Od strane Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana odlikovan je Redom hrvatskog pletera.

Aktivan je u više udruga, dobrovoljni je darivatelj krvi te jedan od inicijatora i osnivača Lokalne akcijske grupe Mura-Drava, a priznati su i njegovi napori promicanja suradnje s Hrvatima izvan domovine. S hrvatske strane, uz Marijana Vargu i Maria Moharića, inicijator je i osnivač Europske grupacije za teritorijalnu suradnju, prvog takvog društva u Hrvatskoj. Član je Hrvatsko socijalno liberalne stranke od 14. siječnja 1990. U stranci je obnašao različite dužnosti – od člana Izvršnog odbora HSLS-a ogranak Čakovec, predsjednika Ogranka Donji Vidovec, člana Županijskog vijeća HSLS-a Međimurske županije te potpredsjednik istog tijela, da bi naposljetku obnašao funkciju predsjednika.

Na nacionalnoj razini predsjednik je Središnjeg vijeća stranke te član predsjedništva. Šest je puta bio nositelj liste HSLS-a za Općinsko vijeće, a kako je lista svaki puta dobila apsolutnu potporu, vršio je dužnost načelnika općine Donji Vidovec u šest mandata. Pet je puta bio izabran u Županijsku skupštinu, no mandat je četiri puta stavio u mirovanje. U prošlom mandatu bio je potpredsjednik Županijske skupštine, a sada vrši funkciju zamjenika župana.

(R. Tomanić, foto: Screenshot)