U Istarskom naselju u Murskom Središću veći i ljepši prostor za igru

Skrb za djecu i odgoj djece je ulaganje u našu budućnost. Grad Mursko Središće zadnjih godina ovakav pristup provodi u djelo sa mnogim mjerama, a to dokazuje prestižna titula “Mursko Središće – Grad prijatelj djece” koja je Gradu dodjeljena krajem prošle godine.

Velika pažnja posvećuje se redovitom opremanju i uređenju dječjih igrališta na području grada ali i u svim pripadajućim naseljima. Sredinom 2017. godine postavljena su nova dječja igrala u Istarskom naselju u Murskom Središću. Ovih je dana dovezena zemlja koja se razgrnula, povaljala te se posadila trava, a sve to da bi djeca imala veći i ljepši prostor za igru. Kako bi djeca i roditelji bili što bezbrižniji također će se uskoro postaviti i rasvjeta (reflektor).

Ovih će se dana na dječjem igralištu koje je smješteno kod šetnice uz rijeku Muru postaviti antistres podloge posebno kako bi mjesta koja su više izložena poskakivanju djece bila što sigurnija. Isto tako, kod nedavno postavljenih novih Street workout sprava za vježbanje koje se nalaze u neposrednoj blizini zvonika sv. Barbare uskoro će se postaviti travnata podloga.

(GMS, Marta Tuksar)