U Hrvatskoj teče med i mlijeko pa policija u Međimurju uhićuje prosjake provokatore

Vijest da je u utorak, 12. srpnja 2022. godine nešto prije 17 sati na Trgu Republike u Čakovcu, javni red i mir narušavao je 28-godišnjak, tako što je prilazio građanima te ih prosio novac odjeknula je poput drona koji se srušio u Zagrebu. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od 28-godišnjaka oduzeli su novac kojeg stekao prosjačenjem te mu izrekli mjeru opreza zabrane posjećivanja područja grada Čakovca u trajanju od osam dana.

Protiv okrivljenika podnijet će optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ovaj nevjerojatni događaj u zemlji s najvećim BDP-om na svijetu, koja je razvijenija od SAD-a, Njemačke, Francuske, Švicarske i naravno Kine i Japana zajedno, može se shvatiti samo kao provokacija ili performans u kojem je umjetnik glumio prosjaka kojih već desetljećima nema jer svi građani su zbrinuti, a oni nezaposleni primaju veliki iznos socijalne pomoći s kojom si mogu priuštiti gotovo luksuzan život.

Policija je u ovome slučaju samo radila svoj posao jer nitko ne može tako narušavati ugled naše zemlje.

(R. Tomanić, foto: aura magazin, ilustracija)