U Hrvatskoj očevi ubijaju djecu, a u Švicarskoj će djeca biti bez očeva!

Protekli tjedan Hrvatska, ali i svijet bili su šokirani događajem u kojem je otac ubio svoje troje djece. O tome već sve znate pa nećemo ponavljati ništa osim što ćemo reći da je otac ubojica, dobio nagradno liječenje u prikladnoj ustanovi koja treba ustanoviti je li taj nesretni čovjek “bio pri sebi”.

Ako on to nije bio, “pri sebi” su svakako Švicarci. Federalna vlada i parlament dopustili su građanski brak istospolnim parovima, no protivnici te odluke zatražili su referendum o tom pitanju koji je održan jučer. Istospolni parovi mogu ući u civilno partnerstvo od 2007., a pravo na posvajanje djece svojih partnera dobili su 2018. godine.

Tako se može dogoditi da lezbijski par bude oplođen spermom nepoznatog darivatelja pa dijete neće imati oca. Novim zakonom bi obje žene bile prepoznate kao roditelji djeteta od njegovog rođenja, a ono ne bi imalo oca.

Otac bi bio obrisan iz građanskog zakonika, ne bi postojao, pa tako ne bi mogao ubijati svoju djecu kao u Hrvatskoj. Genijalna ideja koja će spriječiti sva potencijalna ubojstva takve djece od strane njihovog oca.

(R. Tomanić, foto: ilustracija)