U Gradu Mursko Središće obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 Grad Mursko Središće je u četvrtak, 17. studenog obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, prisjetio se hrvatskog ponosa, Grada Vukovara koji je bio i ostao simbol pobjede te vječni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu. Obilježavanje je započelo svetom misom u crkvi Marije Kraljice i sv. Ladislava te je nastavljeno povorkom sjećanja do spomenika braniteljima.

Posebna počast odana je kod spomenika poginulim braniteljima – Piramide gdje je položen vijenac i zapaljene svijeće te kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.  Molitvu za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje održao je župnik, Marijan Horvat.

Vijenac i svijeće položili su gradonačelnik Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Kristijan Antolović, potpredsjednik Gradskog vijeća Dragutin Stojko, predsjednici Mjesnih odbora, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Mursko Središće, članovi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata – Mursko Središće te predstavnik Policijske postaje Mursko Središće. Članovi UDVDR Ogranak Mursko Središće u znak su podrške Gradu heroju svijećama na lučici ispisali ime grada heroja – VUKOVAR.

Paljenjem svijeća i u naselju Križovec obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

(GMS)