U Dječjem vrtiću Vesela loptica iz Preloga zavijorila se zastava Eko-škole

Nakon više od dvije godine marljivog rada, razvrstavanja otpada, sadnje voća i povrća, osmišljavanja i izvedbe eko-himne te drugih vrijednih aktivnosti, Dječji vrtić Vesela loptica iz Preloga dobio je Zelenu zastavu sa znakom Ekoškole te certifikat (povelju) Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.

Kumstvo u ovom hvalevrijednom projektu prihvatila je tvrtka Hespo iz Preloga, koja će zajedno s DV Vesela loptica promicati važnost zaštite okoliša, održivog korištenja prirodnih resursa, pravilnog recikliranja, sprečavanja onečišćenja okoliša te ostalim ekološko-edukativnim aktivnostima doprinositi zdravijoj životnoj okolini.

Međunarodni program Ekoškole je razvila Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Founadtion for Environmental Education – FEE) kao odgovor na UN konferenciju 1992. godine. Program se službeno počeo provoditi od 1994. godine u Danskoj, Njemačkoj, Grčkoj i Velikoj Britaniji. Danas se Ekoškole provode u više od 70 država svijeta koje povezuju više od 60 000 škola.

Mali vrtićarci posebno su uživali u izvedbi njihove eko-himne „Čuvari planete“ koju su snimili prošle godine. Tekst himne napisale su odgojiteljice skupine „Zmajići“, autor glazbe bio je Darka Podgorelec, za tehničku podršku glazbe bio je zadužen Nenad Podgorelec, dok je predivan video materijal snimio Studio VIPRO. Eko himnu možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=UmmuOYAj5eY&fbclid=IwAR2XM9CMjyUbs9-A5qKS-P78z1bXiWGsy6zDIzWzc7xTFS0tEl6Kksm1PIM

„Iznimno smo sretni i ponosni što je naš vrtić dobio Zelenu zastavu sa znakom Ekoškole, kao rezultat marljivog rada i truda proteklih godina. Nastojat ćemo i dalje u najvećoj mogućoj mjeri brinuti o okolišu i očuvanju predivne planete. Zahvaljujemo tvrtci Hespo na kumstvu i što su prepoznali vrijednost ovog projekta te nam uvelike pomogli. Također, velike zahvale upućujem roditeljima naših polaznika i svim zaposlenicima DV Vesela loptica na nevjerojatnoj podršci“, zaključila je ravnateljica DV Vesela loptica, Jasmina Bajus.

Benjamin Bauer