U CZK “Rudar” održano stručno usavršavanje učitelja razredne nastave na lokalnoj razini

U ponedjeljak, 8. srpnja, u Centru za kulturu Rudar, održano je, u sklopu obrazovne reforme „Škola za život“,  stručno usavršavanje učitelja razredne nastave na lokalnoj razini.

Što nas čeka najesen i koje promjene možemo očekivati u prvim razredima u koje se uvodi obrazovna reforma iduće školske godine, a od 2020./’21. u druge i treće razrede bila su pitanja i glavna tema ovog aktualnog usavršavanja. Kroz predavanje i radionicu pod nazivom „Kurikulumski pristup poučavanju“ prisutne učitelje vodile su i svojim iskustvom obogatile gošće-predavačice učiteljice Dorotea Buntak iz OŠ Trnsko, Zagreb i Rosana Štrocinger iz VI. OŠ Varaždin, obje aktivno uključene u ovaj projekt.

Nakon radionice strpljivo su i jasno odgovarale na postavljena pitanja okupljenih, kojih je bilo mnogo s obzirom da je većini učitelja već započeo godišnji odmor. Stručnom skupu su prisustvovali učitelji iz OŠ Mursko Središće, OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Selnica, OŠ Štrigova i OŠ Podturen, u organizaciji voditeljice Županijskog stručnog vijeća RN Mirjane Mošmondor.

(tekst: Martina Horvat, foto: Anđelko Jurak)