TRODNEVNICA OKUPILA ŽUPLJANE I PJEVAČE CRKVENIH ZBOROVA

Ovogodišnje proštenje u našoj župi Marije Kraljice i Kralja Stjepana obilježeno je na posebno svečan način. Uz podršku župnika Tomislava Antekolovića i veliku pomoć pastoralnog vijeća, organizirana je trodnevnica.

 

 Gostovali su zborovi iz Goričana, Šenkovca i Selnice sa svojim župnicima. Prvi dan trodnevnice misno slavlje predvodio je vlč.Pavao Mesarić uz pjevanje zbora iz Goričana, koji je na kraju mise održao kratak koncert pod vodstvom Danijele Špoljarić. Drugi dan trodnevnice nas je oduševio Župni zbor iz Šenkovca sa svojim župnikom vlč.Vladimirom Kolaričem. Zbor je također pripremio kratak koncert sa svojom voditeljicom Ivanom Štefić. Vlč. Tomislav Leskovar predvodio je misu zadnji dan trodnevnice. Na toj misi a i kasnije na koncertu pjevao je zbor iz Selnice kojeg vodi Julijana Kočila.

 

 U nedjelju na dan našeg proštenja misu je predvodio monsinjor Ivan Godina generalni vikar. Na toj misi pjevao je naš župni zbor koji svojim pjevanjem nimalo ne zaostaje od drugih zborova koji su se predstavili za vrijeme trodnevnice.

 

 Svi zborovi su svojim pjevanjem oduševili prisutne župljane, pa očekujemo da će neke potaknuti da se uključe u naš zbor. Župljani su svojim dolaskom u velikom broju pokazali da su takva događanja u našoj župi itekako potrebna. Svi gosti izrazili su pohvale i zahvalnost na dobrodošlici srdačnosti i toplini kojim su bili dočekani i počašćeni.

 

 Hvala župniku Tomislavu Antekoloviću, pastoralnom vijeću, župnom zboru , aktivu žena, Kolpingu, zvonarima i svima koji su na bilo koji način pomogli oko ovog za našu župu velikog događaja, koji će nadamo se od sada biti svake godine. (tekst Danica Sabo, foto Blanka Rihtarec)