Tretiranje komaraca u Gradu Mursko Središće nije donijelo željene rezultate pa će se obaviti još dva tretmana

Grad Mursko Središće svjestan je  problema kojeg komarci stvaraju ljudima te smo zbog toga već više godina u procesu tretiranja larvi i odraslih komaraca.

Tako se i ove godine situacija pratila te se u skladu s vremenskim uvjetima prišlo tretiranju odraslih komaraca – aduliticidni tretman. S obzirom da se za dobar učinak mora poklopiti više faktora (temperatura, vjetar, vlaga, kiša) jer se radi o vrlo osjetljivom procesu i samo ako se svi ti faktori dobro poklope može se očekivati učinkovitost.

Učinak nije predugo trajao jer u okolici grada postoji niz nedostupnih i neprohodnih područja u kojim se zbog nedavnog izlijevanja rijeke Mure izliježu komarci. Zbog toga Grad Mursko Središće odlučio je napraviti još jedno tretiranje odraslih komaraca, a prema planu bi se to učinilo u ponedjeljak 04. lipnja i u utorak 05. lipnja 2018. godine u večernjim satima. Dva dana bi se tretiralo kako  bi bio bolji učinak jer se cijelo područje grada ne može odraditi u kratkom vremenu. U petak ćemo izvijestiti javnost, ako će  vremenski uvjeti biti pogodni, gdje će se točno koji dan raditi tretman kako bi se ljudi znali pripremiti.

(GMS, foto: ilustracija)