TRAKTOR PROPAO U STARU RUDNIČKU JAMU – STVARAJU SE KRATERI NA PODRUČJU MURSKOG SREDIŠĆA

Veoma zanimljivo i poučno iskustvo podijelio s nama poznati središćanski poljoprivrednik Miljenko Zobić -Miki.

 

Za vrijeme oranja i pripremanja oranice za sjetvu na području između Peklenice i Križovca  odjednom  je osjetio da se traktor snažno naginje na jednu stranu. Prvo je pomislio da se jednostavno radi o  mokroj zemlji , ali kada se traktor počeo još više naginjati i propadati zaustavio se i vidio da se radi o rupi kod koje je kotač propao do trećine u zemlju. Uz pomoć  prijatelja uspio se izvući i nastavio sa oranjem. No nedugo zatim na istoj parceli  opet je došlo do propadanja traktora , ali ovaj put na drugi bok.

 

Kako sada nije bilo moguće izvući traktor u pomoć sa utovarivačem stigao je njegov otac koji mu je pomogao izvući traktor i zatrpati rupu promjera oko 2 metra. Prema Mikijevim riječima radi se o rupama  koje su zaostale  iz vremena kopanja ugljena na tom području. Uslijed puno vlage koja se nakupila u posljednje vrijeme cimperi kojima su bile “pošprajcane” jame popustili su i stvorili  male kratere.

 

 Prema pričanju građana M. Središća na području Grada ima  puno takvih rupa , a  nalaze se i na području Miklavca.  Sigurno da bi mjerodavni trebali čim prije nešto poduzeti na saniranju tih  rupa dok se nije dogodila neka tragedija. Svi oni koji primijete ili znaju za takve situacije neka to prijave na gradski komunalni odjel na broj 370 778 kod gospodina Šimunića ili Belšeja.

 

                                                                                    (Z. Rihtarec)