Tomislav Korbelj: Pješaci tjeraju bicikliste na cestu, a vozači natrag na stazu!

Na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće tri vijećnička pitanja postavio je Tomislav Korbelj (Hrvatski laburisti). Jedno se odnosilo na „sukob“ pješaka i biciklista na stazi uz cestu u ulici JB Tita.

Ta staza kako je naveo, nije jasno obilježena da li je pješačka, biciklistička ili oboje pa se sada događa da pješaci tjeraju bicikliste na cestu, a sa ceste ih natrag na stazu tjeraju vozači. On smatra da bi stazu trebalo označiti kao pješačku, a da se biciklisti voze cestom.

Gradonačelnik Dražen Srpak odmah na početku svog odgovora nije se složio s Korbeljom pa je rekao kako je vrlo opasno da se biciklisti voze cestom kojom dnevno prođe 800 teretnih vozila i da su sigurniji na stazi koju koriste i pješaci. Također ne dolazi u obzir da se staza označi kao isključivo pješačka pa će se pješaci i biciklisti morati prilagoditi jedni drugima. Završio je s narodnom poslovicom „Složna braća kuću grade!“

Tomislava Korbelja još je zanimalo koliko je ulaznica prodano za humanitarni koncert Dominika Padarića i koliko je on dobio od toga, a i predložio je da se na gradskom groblju postavi više klupa.

Srpak je odgovorio da sada nema točne podatke o koncertu, ali da je Dominiku pripalo nešto više od 5.000,00 kuna, a što se tiče klupa na groblju koje je u zadnje vrijeme vrhunski uređeno, nije problem da se postave i dodatne.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)