TKO JE MEĐIMURAC S DOBRIM NOSOM – UPLATIO DVA ISTA DOBITNA LISTIĆA

Čakovec: Igrač lota 7 od 39 odigrao je sistemske listiće s deset brojeva, a na svakom je odabrao različito slovo za Super 7 kako bi bio siguran u dodatni jackpot

Već 11 godina radim ovdje i nikad nismo imali milijunaša. Dosad je najviši dobitak bio 100.000 kuna. Baš mi je drago što je ovdje pogođen jackpot, rekla nam je djelatnica Hrvatske lutrije u Čakovcu Matea Novak (29).

U njezinoj je poslovnici, u Novakovoj ulici 44, u ponedjeljak oko 11 sati najvjerojatnije isti igrač uplatio jedan za drugim dva listića lota 7 od 39. Na oba listića bili su prekriženi isti brojevi, njih 10, no slova za Super 7 bila su različita.

Upravo taj “vizionarski” potez donio je, uz pogođenih sedam brojeva i slovo A, sretnom igraču dobitak od 16,940.202,82 kuna.

– Ja nisam radila kad je taj listić uplaćen nego moja kolegica. No u to doba je najveća gužva, tako da se nikako ne može sjetiti tko bi sretnik mogao biti – rekla nam je Matea.

Sama tvrdi da nikad ne igra jer misli da ne bi bila te sreće. Ali nakon ovoliko godina rada na istome mjestu kaže da mnoge igrače zna poimence. Štoviše, čak se i zabrine ako se neki ne pojavi u određeno vrijeme.

– Danas mi kasni jedan gospodin, ali lijepo je vrijeme pa se nadam da kosi travu – rekla je.

Svi se pitaju tko je novi milijunaš

U poslovnicu u Novakovoj dan nakon što je izvučen veliki jackpot dolaze brojni Čakovčani i pitaju tko je novi milijunaš. No ni Matea ni redoviti igrači poput Branke (58)ne znaju o kome je riječ.

– Čula sam da je izvučen jackpot pa se nadam da ću i ja uskoro biti te sreće. Već 30 godina igram kombinaciju za tri kune. Ako me sreća hoće, nije bitno hoću li uplatiti tri ili tisuću kuna – kaže umirovljenica Branka aludirajući na veliki iznos koji je njezin sretni sugrađanin uplatio.

Tajanstveni milijunaš odigrao je dva sistemska listića za po 360 kuna svaki. Očito uvjeren da je ovo njegov tjedan, istu kombinaciju uplatio je i za subotnje izvlačenje lota 7 od 39.

Teoretski, mogao bi osvojiti još sedam milijuna kuna, za koliko se igra u sljedećem kolu.

U Čakovcu je i 2008. godine izvučen jackpot u lotu 6 od 45, koji je igraču donio 4,5 milijuna kuna. Dvije godine poslije izvučen je i Joker u iznosu od 1,44 milijuna kuna.

 

Dosad najveći dobitak u Hrvatskoj osvojila je u siječnju ove godine anonimna Zagrepčanka. Ona je na Eurojackpotu postala bogatija za 131,7 milijuna kuna. Na lotu 7 od 39 najviše je osvojeno 79,7 milijuna. http://www.24sata.hr/