TISUĆU DANA PROLJEĆA – PUTOPISNO PREDAVANJE TOMISLAVA PERKA

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta, koje je nazvao – 1000 dana proljeća. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan.

 

Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici. Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone.

 

Naposljetku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvidio je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj, kako je došao do ideje da krene na put oko svijeta te kako je sve to realizirao.

 

Odgovore na ta pitanja dao je u svom književnom prvijencu – “1000 dana proljeća“. Obilježavajući Mjesec hrvatske knjige Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec organizira putopisno predavanje i promociju spomenute knjige Tomislava Perka. Pozivaju vas da dođete u utorak, 11. studenog u 18 sati i svjedočite ovom zanimljivom putovanju. Ulaz je slobodan.