Tijekom ovog tjedna pojačani nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola i/ili droga

Aktivnosti iz najavljene akcije usklađene su s akcijama Europske unije za 2023. godinu, a sukladno navedenom terminu provode se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

U razdoblju od 11. do 17. prosinca 2023. godine policijski službenici svih policijskih postaje na području Policijske uprave međimurske pojačano će provoditi nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola i/ili droga u cestovnom prometu. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2023. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Ujedno, u noći sa subote na nedjelju (16./17. prosinca 2023.) od 18 do 2 sata provest će se aktivnosti iz ciljane akciju “Alkohol i droga”.

Aktivnosti policije bit će prvenstveno usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

(PU međimurska, foto: ilustracija)