Tijekom ovog tjedna pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila

Akcija je usklađena s aktivnostima mreže prometnih policija Europske unije za 2023. godinu (ROADPOL) te će se u spomenutom terminu provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

U razdoblju od 17. do 25. travnja 2023. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske pojačano će provoditi nadzor brzine kretanja vozila.

Ova akcija usklađena je s aktivnostima mreže prometnih policija Europske unije za 2023. godinu (ROADPOL) te će se u spomenutom terminu provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Policijske aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Tijekom spomenutog pojačanog nadzora brzine kretanja provest će se i dvije ciljane akcije.

U srijedu, 19. travnja od 9 do 14 sati provest će se akcija „Nadzor brzine kretanja mopeda i motocikala“. Aktivnosti iz spomenute akcije provest će se u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom i Policijskom upravom varaždinskom.

U petak, 21. travnja od 00:00 do 24:00 sata provest će akcija „Pojačani 24-satni nadzor brzine“ (tzv. „speed marathon“).
(PU međimurska,Foto: ROADPOL)